Visszatérés a kezdőlapra...
Keresés
Kereséshez kérjük adjon meg egy kulcsszót!
Bemutatkozás | Szaktanácsadás | Munkatársak |

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-t 2000. február 9-én hozta létre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács és a megyében működő 6 kistérségi társulás abból a célból, hogy az elkülönített állami alapok pályázati rendszeréből adódó feladatokat, a megye társadalmi-gazdasági fejlődése, a területfejlesztési feladatok elvégzése érdekében alapvetően programgondozó, gazdaságszervező-koordinációs tevékenységet lásson el, részt vegyen és elősegítse a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvényben meghatározott kormányzati, helyi önkormányzati, önkormányzati területfejlesztési társulások feladatainak megvalósítását.

A 2011. évi CXCVIII. tv. 26. §-a értelmében, -  amely az 1996. évi XXI. sz. a Területfejlesztésről és Területrendezésről szóló tv-t módosította - 2012. január 01. napjától a Megyei Területfejlesztési Tanácsok megszűntek, azok feladatait a Megyei Önkormányzatok veszik át. Ennek megfelelően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács mint tag az Ügynökségünk társasági szerződéséből törlésre került,  jogutódja a törvény erejénél fogva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat.

 A Társaságunk tevékenységébe az alábbi feladatkörök tartoznak:

 1./ Együttműködik a települési önkormányzatokkal, a megye fejlesztésében közvetlenül és közvetve közreműködő területi államigazgatási szervekkel, az érdekelt társadalmi és szakmai szervezetekkel, valamint a megyei munkaügyi tanáccsal.

 2./ A megye területén összehangolja a kormányzat, a kistérségi fejlesztési tanácsok, a többcélú kistérségi társulások, a helyi önkormányzatok és a gazdasági, civil szervezetek fejlesztési elképzeléseit.

 

 

 


Referencia projektek


fontos_tudnivalok Települési program Települési program Gazdasági társaságok Társulások és partnerközösségek Letölthető dokumentumok
5001 SZOLNOK, Kossuth L. u. 2.Telefon: 56-788-958Fax.: 56-788-959E-mail: tfu@jnsztfu.hu
Copyrightminden jog fenntartva, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
http://www.grafinet.hu