Visszatérés a kezdőlapra...
Keresés
Kereséshez kérjük adjon meg egy kulcsszót!
JNSZ INVEST projekt | Együttműködő partnerek |

Befektetés ösztönzés Jász-nagykun-Szolnok megyében 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az Észak-alföldi Régió másik két megyéjével karöltve, a Baross Gábor program keretében nyert el támogatást a régió befektetés ösztönző honlapjának, K+F+I befektetési portfoliójának kialakítására. www.jnszinvest.hu

 A projekt megvalósítása és szolgáltatásaink kiterjednek az egész megyére, így a megyei lefedettség teljes mértékben biztosított. Az Észak-alföldi régió megyéi fejlesztési ügynökségének mindegyike rendelkezik projektportfóliós honlappal, átjárhatóságuknak köszönhetően a befektetők az egész régió projekt- és befektetési lehetőségeiről átfogó képet kapnak.  

JNSZ INVEST projekt

Jász-Nagykun-Szolnok megye úttörő jelleggel építette be a befektetés ösztönzési szempontokat a Kutatás-Fejlesztés-Innováció területén saját fejlesztési stratégiájába, valamint a településfejlesztés egyéb céljainak és szempontjainak rendszerébe.

A befektetés ösztönzési stratégiánk azon a felismerésen alapul, hogy a projektgazdák által kifejlesztett és megindított innovatív projektek nem önmagukban, hanem a térség fejlesztési stratégiája által támogatottan kerülnek kialakításra. Ezáltal a települési fejlesztések alkotta kínálat a befektetés ösztönzési stratégia kidolgozásának és meglétének jóvoltából összhangban van a várható befektetői kereslettel.

A megyei befektetés ösztönzés kifejezett célja a befektetők térségbe vonzása, valamint a már betelepült vállalkozások megtartása, illetve ezen vállalkozások ösztönzése újabb befektetésekre.

Hisszük, hogy a megye befektetés ösztönzési stratégiája hozzájárul a települések versenyképességének növekedéséhez. Ennek közvetlen eredményeként a települések sikeresebben szerepelhetnek a befektetőkért folytatott versenyben.

A megye számára a befektetés ösztönzés egyben egy településmarketing eszköz is, mely speciális célcsoportot (befektetőket) céloz meg, nekik kívánja megmutatni egy speciális termék (település, mint potenciális telephely, projekt stb.) vonzó tulajdonságait.

 Célok

A befektetés ösztönzési stratégiának köszönhetően jelen kezdeményezés célja a megyei befektetési lehetőségek, az innovációs potenciál bemutatása, kiajánlása, a befektetői tőke térségbe vonzása.

A honlapon található projektadatbázis elősegíti a befektetők tájékozódását, megtelepülését, partnerkeresését, lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok és a vállalkozások által nyújtott befektetési lehetőségek megjelenjenek, valamint a projektgazdák partneri kapcsolatokat alakíthassanak ki a potenciális befektetőkkel.

A honlap eredményeként a Jász-Nagykun-Szolnok megye iránt érdeklődő potenciális befektetők egy helyen, egységes rendszerbe foglalva, ezáltal összehasonlítható formában találják meg a számukra szükséges információkat, a megye jelenlegi és reménybeli fejlesztési projektjeit.

 


Referencia projektek


fontos_tudnivalok Települési program Települési program Gazdasági társaságok Társulások és partnerközösségek Letölthető dokumentumok
5001 SZOLNOK, Kossuth L. u. 2.Telefon: 56-788-958Fax.: 56-788-959E-mail: tfu@jnsztfu.hu
Copyrightminden jog fenntartva, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
http://www.grafinet.hu